luni, 31 martie 2014

Archival Disc - noul mediu de stocare creat de Sony şi Panasonic

Deşi este evident că cei mai mulţi dintre noi renunța la folosirea discurilor de orice fel pentru stocare, Sony şi Panasonic au creat Archival Disc.


Discurile Blu-ray, de la prima variantă care era capabilă să găzduiască 25 de GB, au evoluat până la formatul BDXL, capabil să ţină până la 100/128GB. Se pare însă că în mediile profesionale nici această valoare nu este suficientă. Ca urmare a cererii pentru un nou format, Sony şi Panasonic au dezvoltat o serie nouă de discuri adresată profesioniştilor care lucrează în editare foto, video şi audio.

Noua creație Sony şi Panasonic poartă numele Archival Disc. Având în vedere că are cuvântul “arhivă” în titlu, scopul principal pentru care vor fi folosite noile discuri va fi arhivarea de conţinut. Prima generaţie de Archival Disc va fi capabilă să stocheze 300GB pe un singur disc, în timp ce, pe viitor, vor exista versiuni ale aceloraşi discuri ce vor putea să găzduiască 1TB de date.

Noile discuri şi inscriptoare vor intra în producţie în viitorul foarte apropiat la nişte preţuri exorbitante. Dacă va exista o cerere din partea utilizatorilor de masă pentru astfel de materiale, nu este exclus ca preţul de achiziţie să devină mai accesibil.
Sursa: Playtech.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu