luni, 31 martie 2014

Dolby Atmos revoluţionează sunetul pe mobile

O nouă tehnologie menită să revoluţioneze sunetul pe care îl auzim de la smartphone-uri şi tablete poartă numele Dolby Atmos.


Pentru simplul fapt că prea puţini producători de gadgeturi portabile au un interes în dezvoltarea unei soluţii audio mai avansate, Dolby încearcă să revoluţioneze piaţa prin intermediul Dolby Atmos.

Anul acesta, la MWC 2014, cei de la Dolby au venit să demonstreze o combinaţie de hardware, software şi patente, menită să genereze o experienţă audio spectaculoasă din cele mai mici surse. Acel mixaj poartă numele Dolby Atmos şi se apropie destul de bine de realitate. În plus, surse apropiate de companie au promis că până la sfârşitul anului vom vedea o variantă de Atmos gata de producţie.

Algoritmii şi puterea necesară de emisie vor fi calculate fie de un procesor audio separat, fie de un registru dedicat din procesorul principal al unei tablete sau telefon. Pentru ca partea de execuţie să se desfăşoare fără întreruperi, un oficial Dolby a folosit ca referinţă aparatele cu un SoC Qualcomm Snapdragon 805. Interesant este că noul Atmos este înfăţisat de laboratoarele Dolby ca fiind surround, cu un ansamblu de elemente menit să ne inducă urechea în eroare. ,,Atmos revoluţionează modul în care sunetul este creat, comunicat şi în care este diseminat. Artistul este liber să-şi pună sunetul oriunde.”

Dolby Atmos sună bine, în teorie. Din modul în care a fost prezentată tehnologia, din păcate, pare să fie dedicată doar dispozitivelor de vârf. Nu ştim încă detaliile financiare, dar nu este exclus ca prezenţa acestei tehnologii într-un smartphone sau o tabletă să amplifice şi mai mult preţurile deja exagerate ale unor gadget-uri high-end.
Sursa: Playtech.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu