joi, 21 februarie 2013

Computerul de tip "All in One"

De cele mai multe ori, când am fost consultat în vederea achiziţionării unui computer, mi s-a cerut un sistem ieftin, pe care "să se poată lucra documente", "să se poată citi presa pe net", "să se vadă DVD-uri cu filme" şi multe alte "acţiuni" care într-adevăr nu solicită foarte mult un computer modern, chiar şi cel mai ieftin sistem actual fiind capabil de aceste sarcini uzuale.
O "cerinţă" recentă însă, m-a făcut să studiez mai mult şi să scriu acest articol şi anume "să nu aibă fire... să fie totul wireless". Soluţia pe care am găsit-o a fost un computer de tip All-in-One. Acesta are aspectul unui simplu monitor în care sunt încorporate toate celelalte componente. Ideea nu este nouă, la sistemele Macintosh este de mult timp, dar la PC a apărut mai recent. Avantajul este din start lipsa firelor de conectare între componente, iar dacă mai adăugăm un kit wireless pentru mouse și tastatură și Internetul este tot wireless, atunci singurul fir (inevitabil) este cel de conectare la priză şi atât.
Un astfel de computer ieftin este Lenovo IdeaCentre C200 All-in-One la care îi putem înlocui mouse-ul şi tastatura cu un Kit tastatura mouse Wireless Serioux Noblesse 9600 sau cu o tastatură cu touchpad încorporat Tastatura mini Wireless Serioux SRX-PRC7200WR, Negru.
Pentru Internet wireless, un router bun şi ieftin ar fi TP-LINK TL-WR841ND.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu