joi, 21 februarie 2013

"Ce tabletă să îmi iau?"

Nu o dată, în calitate de "specialist", am fost întrebat "Ce tabletă să îmi iau?". Eu, care nu sunt un mare fan al acestor dispozitive, pentru a putea face totuşi o recomandare, am întrebat, firesc, "La ce o veţi folosi? Ce doriţi să faceţi cu ea?". Răspunsurile au fost de genul: "Nu ştiu. Nu e pentru mine. Vrea copilul să îi cumpăr." sau "Am o nepoată studentă, vreau să îi iau un cadou frumos de ziua ei şi ştiu că îşi doreşte o tabletă" şi  multe alte răspunsuri vagi. Singurul lucru cunoscut era bugetul: până în 1000 lei sau până în 1500 lei.
A trebuit, aşadar, neştiind la ce va fi folosită, să găsesc o tabletă "universală", care să poată fi folosită în cât mai multe scopuri şi să se încadreze în buget. Pentru aceasta am considerat numai cele cu procesor de minim 1GHz, memorie RAM de minim 1GB, o memorie flash internă cât mai mare, care oferă posibilităţi multiple de conectare la Internet şi la alte dispozitive: Wi-fi, 3G, USB, Bluetooth. Am intrat evident pe eMAG.ro şi am găsit următoarele:
Până în 1000 lei:
Tableta Allview AX1 SHINE IPS cu procesor Cortex A9 Dual-Core 1.0GHz, 7 (La această tabletă eMAG oferă cadou husă şi card microSD. O mai recomand şi pentru că are ieşire miniHDMI foarte utilă pentru conectare la un TV)
Tableta Allview TX1 Quasar IPS cu procesor Cortex A9 Dual-Core 1.0GHz, 8 (Este asemănătoare cu modelul anterior, tot cu husă şi card cadou, dar este în formatul 4x3 cu rezoluţie de 1024x768.)
 Tableta Lenovo IdeaTab A2107 cu procesor Cortex A9 1.0 GHz, 7 (are o memorie flash internă mai mare, de 16GB, bateria ţine mai mult, până la 10 ore, se oferă cadou card de memorie şi căşti, iar cel mai important este faptul că e Dual SIM.)

Pînă în 1500 lei:
Tableta Samsung Galaxy Tab2 P3100 7 (este şi modelul alb aici)
Tableta Google Nexus 7 cu procesor NVIDIA® Tegra® 3 Quad-Core 1.2GHz, 7 (are un procesor mai puternic, bateria ţine mult, ecranul este de rezoluţie mare 1280x800, dar suportă doar microSIM pentru date.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu